Jouw woning met crepi afwerken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dankzij het Mapetherm System Plus buitengevelisolatiesysteem van Mapei bereken en bestel je in enkele stappen alle benodigdheden voor het plaatsen van isolatiepanelen, basispleister en afwerkpleister (crepi) aan jouw muur.

Fase 1: Isolatie

Fase 1: Isolatie

Verlijm de isolatiepanelen op de stenen muur met isolatielijm. Veranker de isolatiepanelen mechanisch met isolatiepluggen (+- 5 per m²). Boor eerst een gat (diameter Ø9, Ø9.5 of Ø10 afhankelijk van het type muur) door de verlijmde isolatie in de muur en sla de isolatieplug (lengte = dikte vd isolatie + 6cm) in de muur.

Benodigdheden:

Isolatielijm: Mapetherm AR1 GG – verbruik 4-6kg/m² of Mapetherm AR1 Light – verbruik 3-5kg/m² (Light is iets duurder in eenheidsprijs maar een lager verbruik per m² en snellere verwerking – 1.5m² met AR1 Light aan hetzelfde tempo als 1m² AR1 GG)

Isolatiepanelen: Mapetherm EPS 032 / 035 / 040. De meest genomen isolatie is EPS 032 omdat deze platen de beste isolatiewaarde voor dezelfde dikte hebben.

Hulpcomponenten: Ankers voor isolatie (5 per m²), Sokkelprofielen en compriband

Fase 2: Basispleister & Wapeningsnet

Mapetherm AR1 GG

De EPS isolatieplaten worden met de basispleister geëgaliseerd en verstevigd door het plaatsen van een wapeningsnet.

Benodigdheden:

Basispleister: Mapetherm AR1 GG – verbruik 1,3-1,5kg/m² bij dikte 4mm en bij voorkeur in 2 lagen of Mapetherm AR1 Light – verbruik 1,2-1,4kg/m² bij dikte 4mm en bij voorkeur in 2 lagen (Light is iets duurder in eenheidsprijs maar een lager verbruik per m² en snellere verwerking – 1.5m² met AR1 Light aan hetzelfde tempo als 1m² AR1 GG)

Wapeningsnet: Mapetherm Net, een glasvezelversterkingsnet dat alkalibestendig is. Reken 5% verlies bij het berekenen van het benodigd aantal m²

Hulpcomponenten: hoekprofielen, profielen E, V, W enz.

Fase 3: Afwerking met crepi

Benodigdheden:

Tussenlaag: Silancolor Base Coat, een aangekleurde primer (in het door u opgegeven RAL kleur) op basis van siliconenharsen, met een verbruik van +- 0.3-0.4kg per m²

Silancolor Tonachino Plus

Afwerkpleister: Silancolor Tonachino Plus, een aangekleurde (in het door u opgegeven RAL kleur) waterafstotende en dampdoorlatende afwerkpleister op basis van siliconenharsen, verrijkt met biociden om deze extra schimmeldwerend, algenwerend en mosresistent te maken. Beschikbaar in 2 korrels: 0,7 en 1,2

Soepele voegen worden afgewerkt met Mapesil LM van Mapei.

Met bovenstaande producten bezorg je jouw gevel op een correcte manier het nieuwe duurzame en esthetische uitzicht dat het verdient.

Voor technische vragen kan u steeds contact opnemen met ons, of rechtstreeks met Mapei via technical [at] mapei.be