Over ons

Leus Bouwmaterialen is een familiaal bedrijf dat momenteel reeds door de 4de generatie gerund wordt.

Reeds meer dan 100 jaar is Leus Bouwmaterialen een familiebedrijf dat accuraat tracht in te spelen op de vragen en noden van de bouwmarkt. Door deze groei en de jarenlange ervaring staat Leus Bouwmaterialen garant voor:

  • kwaliteitsproducten aan scherpe prijzen
  • gemotiveerde medewerkers
  • een uitgebreide vakkennis en vaardigheden
  • advies op maat van de klant
  • een eigen en goed onderhouden wagenpark
  • vlotte leveringen

Alles begon in 1890 met het gedreven ondernemerschap van Germain Leus. Hij stichtte in Oosterzele een handel in meststoffen, kolen en bouwmaterialen. Door de groei die het bedrijf kende verhuisde het in 1921 naar Melle, vlak aan de oevers van de Schelde.
Tot op de dag van vandaag is het bedrijf nog steeds op deze locatie gevestigd.

In 1949 nam Albert Leus de zaak over. Albert breidde de zaak gevoelig uit en opende een bijkomende vestiging te Sleidinge, de huidige NV Joseph & Henri Leus.

Begin 1986 werden de broers Jacques & Michel Leus de nieuwe krachten van de vestiging te Melle. Op initiatief van deze huidige generatie werd naast de traditionele bouwmaterialen het aanbod sterk uitgebreid met o.a. isolatie, vloer- en muurtegels, natuursteen, een afwerkingsmaterialen enz.

Leus in Melle & Sleidinge stichten samen met andere Gentse handelaren eind jaren 90 de aankoopgroepering Gedimat op. Deze groepering van zelfstandige handelaars in bouwmaterialen — met leden verspreid over België — streeft naar samenwerking op het vlak van aankoop, marketing en publiciteit. In 2019 namen beide vestigingen afscheid van deze groepering om samen een onafhankelijk maar sterk aan elkaar verbonden verhaal te schrijven.

Anno 2020, staan te Sleidinge de 3e en 4e generatie aan het roer van een bloeiende onderneming met een sterke reputatie op vlak van kwaliteit, snelle service en vakkennis. Het familiebedrijf kiest er steevast voor om de klanten op een persoonlijke manier te benaderen met professioneel advies, een uitstekende service en dienst na verkoop. De sterke groeicijfers en talrijke klanten zijn de beste referentie.

Ook in Melle bouwt de 4e generatie verder op de fundamenten van de onderneming met eigen hedendaagse initiatieven. Zo werd bouwkampioen.be opgericht, de eerste Belgische online webshop in bouwmaterialen, isolatie en tegels.