Cta Background

Kwalitatieve ruwbouwmaterialen bij Leus Bouwmaterialen

De ruwbouw vormt het hart van een woning of gebouw. De werken tijdens deze bouwfase hebben een grote invloed op de stabiliteit, stevigheid en afdichting van het gebouw. Net daarom is het belangrijk om voor kwalitatieve ruwbouwmaterialen te kiezen. Die garanderen dat het pand efficiënt en correct geplaatst wordt en een lange levensduur kent.

Bij Leus Bouwmaterialen vind je een reusachtig aanbod aan professionele bouwproducten van kwalitatieve merken. Kom langs in onze toonzaal in Melle of Sleidinge en laat je persoonlijk adviseren door onze bouwexperten. Ze lichten je graag in over de gepaste bouwmaterialen en plaatsingstechnieken en blijven ook na je bestelling bereikbaar voor vragen.

Veilig transport tot op de werf

Indien gewenst leveren we je bestelling op de werf. We beschikken over een eigen transportdienst met vrachtwagens, telescoopkranen en heftrucks om jouw ruwbouwmaterialen veilig en snel op de gewenste locatie te bezorgen. We kunnen laadvermogens aan van 8, 12 en 21 ton.

Leus - Levering tot op de werf

Ruwbouwmaterialen voor alle ruwbouwwerken

De ruwbouwfase omvat verschillende werkzaamheden. Bij Leus Bouwmaterialen vind je alle ruwbouwmaterialen voor elke stap, van de grondwerken en fundering over de plaatsing van vloeren en muren tot de dakconstructie en –bedekking.

Elk ruwbouwproject start met de fundering. Haal al je ruwbouwmaterialen voor de grondwerken en fundering bij Leus Bouwmaterialen. Ons ruime gamma bestaat onder andere uit betonplaten, betongrind, gebroken split, lavastenen, stabilisé en chape voor een stabiele ondergrond van je ruwbouwproject.

Na de fundering wordt de constructie opgebouwd. Bestel al je constructiehout tegen een scherpe prijs bij Leus Bouwmaterialen voor het optrekken van muren, de realisatie van vloerniveaus en de plaatsing van balken, lateien en versterkingen. In ons gamma vind je onder meer SLS- en CLS-hout (al dan niet geschaafd), plafondlatten, (gedrenkte) panlatten, stoflatten en schalieberd (valiezenplanken). Al ons constructiehout is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en afwerkingen.

Voor metselwerk hebben we een groot aanbod snelbouwstenen, betonstenen, cellenbeton, gevelstenen en silicaatsteen. Kleine of grote formaten, holle of volle blokken? Per steen is er een waaier aan mogelijkheden. Ook handgereedschap en diverse soorten zakgoed, waaronder zand, granulaat, cement, mortel, beton, voegsel en kalei, zijn verkrijgbaar bij Leus Bouwmaterialen.

Voor de plaatsing of renovatie van een dak vind je bij Leus Bouwmaterialen alle dakproducten voor aantrekkelijke prijzen. Werk het dak af met dakpannen, stalen of zinken dakplaten, roofing of EPDM-dakbedekking, golfplaten van vezelcement of ga voor een groendak met onder andere sedums, mossen, vetplanten of kruiden. Je bestelt bij ons bovendien dakrandprofielen, dakgoten, materialen voor het onderdak, ondervorst en loodvervangers.

Wil je meer licht- en ventilatiemogelijkheden creëren? Bij Leus Bouwmaterialen vind je ook dakvensters, lichtkoepels, schouwmateriaal en alle toebehoren die je nodig hebt voor de plaatsing ervan.

Blog Detail 02
Image Content 01
Image Content 02

Ruwbouwmaterialen van vooraanstaande merken

Vandersanden

Vandersanden behoort al decennialang tot de grootste baksteenproducenten van Europa. Bij Leus Bouwmaterialen verdelen we de gevelstenen, E-Board®-systemen, steenstrips en kleiklinkers van het Belgische merk.

Meer over Vandersanden

Wienerberger

We verdelen het volledige aanbod van Wienerberger, een van de grootste baksteenproducenten wereldwijd. Ontdek het gamma gevelstenen, dakpannen, binnenmuurstenen en kleiklinkers.

Meer over Wienerberger

Mapei

We zijn hoofdverdeler van Mapei-voegsels, lijmen, kitten en andere producten voor bouwmaterialen. Door de sterke rotatie ontvangen we wekelijks nieuwe leveringen en kunnen we het volledige gamma op korte termijn bestellen.

Meer over Mapei

Leus - Bouwkampioen

Ruwbouwmaterialen online bestellen

In samenwerking met Leus Bouwmaterialen werd in 2013 de webshop Bouwkampioen opgericht, een van de eerste online winkels voor bouwmaterialen, isolatie en tegels in België. Zowel doe-het-zelvers als aannemers kunnen er professionele bouwproducten, -gereedschappen, tegels, klinkers, parket, laminaat, isolatie en meer online bestellen. Ook als je een specifiek product niet meteen terugvindt, kan je advies verkrijgen bij Bouwkampioen.

GA NAAR DE WEBSHOP

Gereedschap en machines voor ruwbouwwerken

Heb je naast ruwbouwmaterialen ook nog bouwgereedschap en –machines nodig voor de werken? Van lichaamsbescherming, steigers, ladders en kruiwagens tot handgereedschap, elektrisch gereedschap, bouwdrogers en betonmolens, bij Leus Bouwmaterialen vind je het allemaal.

Bestel meteen je afbouwmaterialen

Is het einde van de ruwbouwwerken in zicht? Denk alvast aan de bestelling van je afbouwmaterialen. Bekijk ons aanbod gipsplaten, profielen, folies, tapes en meer in onze bouwhandels in Melle en Sleidinge nabij Gent. Onze verkoopadviseurs staan klaar met vakkundig en persoonlijk advies en maken je bestelling voor je klaar.

Bekijk onze afbouwmaterialen

Contact - Leus

Jouw handelaar voor al je bouwmaterialen in Gent

Naast een compleet gamma van afbouw- en ruwbouwmaterialen is Leus Bouwmaterialen ook jouw bouwwinkel in Gent voor:

Waarom vertrouwen op Leus Bouwmaterialen?

Ruime keuze

Verspreid over onze bouwhandels in Melle en Sleidinge vind je meer dan 20 000 bouwmaterialen van maar liefst 300 verschillende merken. Ons gamma bestaat uit kwalitatieve, professionele  en ecologische bouwproducten voor iedereen.

Scherpe prijzen

Leus Bouwmaterialen, dat is kwaliteit voor een scherpe prijs. Profiteer van volumekortingen of ontdek onze bouwproductenoutlet met tegelloten, eindereeksen of restpartijen van vloeren of wanden.

Snelle service

Verkrijg persoonlijk en deskundig bouwadvies en laat je volledige bestelling klaarmaken door onze experten. Je kan je ruwbouwmaterialen zelf komen inladen of laten leveren op locatie. Ook na je aankoop blijven we bereikbaar voor vragen.