Cta Background

Afbouwmaterialen van de hoogste kwaliteit

De afbouw is de laatste fase vóór de oplevering van het pand, waarna het klaar is voor de interieurafwerking. In deze bouwfase draait alles om de finalisatie en het gebruiksklaar maken van het pand. Enkel met de juiste afbouwmaterialen van hoge kwaliteit ben je zeker van een strakke, mooie en duurzame afwerking van onder andere je wanden, plafond, vloer of gevel.

Bij Leus Bouwmaterialen vind je alle afbouwmaterialen die je nodig hebt, verspreid over onze 2 toonzalen, in Melle en Sleidinge. Wens je deskundig advies over specifieke afbouwmaterialen of plaatsingstechnieken? Onze bouwexperten kunnen je informeren over de verschillende afbouwwerkzaamheden.

Laat je afbouwmaterialen leveren op de werf

Bij Leus Bouwmaterialen is het mogelijk om al je bouwmaterialen te laten leveren op de werf. Met onze eigen vrachtwagens, telescoopkranen en heftrucks bezorgen we je artikelen in perfecte staat op de gewenste locatie. Onze vracht- en kraanwagens kunnen laadvermogens aan van 8, 12 en 21 ton.

Blog Detail 02
Image Content 01
Image Content 02

Afbouwwerkzaamheden en –materialen

Stuc-, behang- of schilderwerk vereist een propere, strakke en egale ondergrond. Voor de opbouw van de wanden vind je bij Leus Bouwmaterialen een gevarieerd gamma van gipskartonplaten:

  • standaardplaten
  • waterwerende gipsplaten (groen)
  • brandwerende gipsplaten (roze)
  • gipsplaten in ABA- en 4ABA-uitvoering
  • metalstud-profielen
  • Acoustix Pan-terre-panelen
  • Soundshield-gipskartonplaten (akoestisch)
  • Diamond Board-gipsplaten (met vertraagde wateropname)

Om de muren vervolgens te stucen, kan je bij ons cement, kalkpleisters, plakwerk en primers voor verschillende ondergronden bestellen.

In ons assortiment vind je eveneens afbouwmaterialen voor plafondafwerking. Kies voor pleisterwerk zoals nat stucwerk of gipskartonplaten voor de afdichting van het plafond. Installeer spanplafonds met folie of complete systeemplafonds met hoofd-, tussen- en randprofielen. Systeemplafonds worden onder de bovenliggende vloer geïnstalleerd en creëren zo een extra ruimte voor elektriciteitsleidingen of verwarmings- en ventilatiesystemen. Systeemplafonds worden voornamelijk toegepast in utilitaire gebouwen, vanwege de akoestische, brandvertragende eigenschappen en zijn gemakkelijk en snel vervangbaar bij beschadiging.

Leus Bouwmaterialen biedt ook alle afbouwmaterialen aan voor de bevloering van je pand. Je kan oneffenheden op betonvloeren wegwerken en een vlak oppervlak creëren met egalisatiemortel. Onze vloerelementplaten zijn voorzien van minerale wol en zijn zowel akoestisch als thermisch isolerend en brandwerend. De vloerelementen zijn combineerbaar met vloerverwarming.

Wil je je vloeren afwerken met tegels? Bij Leus Bouwmaterialen vind je in het gamma afbouwmaterialen ook vloertegels, wandtegels, faiences, patroontegels, mozaïektegels en parkettegels. Je hebt de keuze tussen onder meer natuursteen, beton, hout, marmer en keramische tegels. Ons aanbod bestaat uit verschillende formaten (ook XXL-tegels), stijlen en kleuren, zowel voor binnen als voor buiten. Verder bieden we ook chape, hechtingsprimer, tegellijm, ontkoppelingsmatten, drainagematten en tegel-levelingsystemen aan voor een vlotte plaatsing van de tegels.

Binnentegels en vloeren Buitentegels

Gevels hebben zowel een esthetische als praktische functie. Ze bepalen niet enkel het uitzicht van de woning, maar zorgen ook voor een hoge isolatiewaarde en beschermen de achterliggende constructie. Kies daarom voor hoogwaardige gevelbekleding die jarenlang meegaat én er mooi uitziet. Bij Leus Bouwmaterialen heb je de keuze tussen crepi, leien of steenstrips voor (buiten)gevels. Daarnaast bieden we ook Rockpanel- en Trespa®-platen aan.

Elektriciens of handige doe-het-zelvers vinden ook professionele elektriciteitsmaterialen in ons aanbod. Leg een veilig elektrisch systeem aan met onze elektrische kabels en verbindingen. Breng elektriciteit naar elke hoek van de woning of het gebouw met diverse elektrische inbouwdozen en verbind lichtpunten met elektrische draad.

Meer dan 300 merken

Knauf

Bij Leus Bouwmaterialen vertrouwen we op de kwaliteit van de Knauf-gipsplaten, -plamuren, -pleisters en meer. Knauf is een van de grootste spelers in de gipswereld en staat gekend om zijn innoverende en duurzame oplossingen.

Meer over Knauf

Acoustix Pan-terre

We verdelen het volledige assortiment van het Belgische Acoustix, waaronder de Acoustix Pan-terre-panelen, beugels, ophangers, rubberbanden en afdichtingsbanden voor de opbouw van wanden en plafonds.

Meer over Acoustix

Omnicol

Leus Bouwmaterialen is hoofdverdeler van het Belgische merk Omnicol. Voor de plaatsing van wanden en vloeren vind je voegsel, tegellijm, lijmmortel, ontkoppelingsmatten en toebehoren in ons assortiment.

Meer over Omnicol

Img 02

Bestel je afbouwmaterialen online

In 2013 werkten we bij Leus Bouwmaterialen mee aan de oprichting van de webshop Bouwkampioen. Als particulier of professional kan je daar al je professionele afbouwmaterialen, gereedschap, isolatie, tegels, klinkers, parket en laminaat online kopen. Vind je niet meteen wat je zoekt? Vraag gerust naar specifieke bouwmaterialen bij Bouwkampioen.

Ontdek de webshop

Afbouw-
gereedschap en machines

Voor de plaatsing van je afbouwmaterialen heb je gespecialiseerd afbouwgereedschap nodig, zoals pleister- en gipsmessen, metalstud-stangen en plafondschuurmachines. Al het gereedschap en de machines voor jouw afbouwwerkzaamheden vind je bij Leus Bouwmaterialen:

Blog 09

Een compleet gamma van bouwmaterialen in Gent

Leus Bouwmaterialen is jouw onestopshop voor alles wat met de bouw van een woning of gebouw te maken heeft. Naast ruwbouwmaterialen, afbouwmaterialen en gereedschap vind je ook alle andere benodigdheden om je pand piekfijn af te werken. Ontdek ons complete assortiment bouwartikelen, verspreid over onze 2 toonzalen in Melle en Sleidinge:

Een bouwhandel waarop je kan bouwen

Ervaren bouwexperten

Leus Bouwmaterialen ontstond in 1890 en behoort vandaag tot de grootste bouwhandels nabij Gent met een sterke reputatie. Onze bouwexperten staan voor je klaar en geven je graag een woordje uitleg over onze afbouwmaterialen en plaatsingstechnieken.

Groot aanbod

We beschikken over 2 ruime toonzalen in Melle en Sleidinge, goed voor 800 m² oppervlakte aan bouwinspiratie voor de aannemer en doe-het-zelver. Ons assortiment bestaat uit meer dan 20 000 professionele bouwproducten van 300 verschillende merken.

Uitstekende service

Kom langs in een van onze bouwwinkels of plaats meteen je bestelling. Onze bouwexperten maken je order klaar voor afhaling of levering op de werf. Heb je nog een vraag over onze afbouwmaterialen of de plaatsing? We zijn bereikbaar voor, tijdens en na de werken.