Cta Background

De juiste dakisolatie kopen

Welk type dakisolatie je best kan kopen, hangt af van het type dak en de manier waarop je gaat isoleren. Heb je een schuin of plat dak? Zijn de binnenruimtes al volledig afgewerkt? Wordt de dakbedekking nog geplaatst of gerenoveerd? Bij Leus Bouwmaterialen vind je alle materiaal en –toebehoren om je dak feilloos te isoleren.

Dakisolatie kopen voor hellende daken

Wil je isolatie plaatsen aan de binnenzijde van een hellend dak? In dat geval bevestig je het isolatiemateriaal onder de dakconstructie, tegen het dakbeschot. Glaswol, rotswol en houtvezel zijn interessant bij ventilerende constructies, aangezien ze eenvoudig tussen de spanten en gordingen geplaatst kunnen worden. Voor stalen of betonnen constructies kan je bij Leus Bouwmaterialen PIR-dakisolatie kopen.

Wanneer je niet wilt inboeten aan ruimte, de binnenruimtes reeds afgewerkt zijn of de dakbedekking nog gerenoveerd of geplaatst moet worden, dan kan je dakisolatie aan de buitenzijde aanbrengen. Bij Leus Bouwmaterialen kan je daarvoor PIR- en XPS-dakisolatie kopen. Het isolatiemateriaal komt dan bovenop de dakconstructie, net onder de dakbedekking. Zogenaamd ‘na-isoleren met een sarkingdak’ is duurder, maar levert je wel meer rendement op. Er doen zich minder koudebruggen voor en je dakconstructie is niet onderhevig aan temperatuurschommelingen.

Conv 03
Blog 07
Image Content 04

Dakisolatie kopen voor platte daken

Bij bestaande woningen waarvan het platte dak niet meer gerenoveerd kan worden, wordt het isolatiemateriaal langs de binnenzijde van de dakconstructie gemonteerd. We spreken van een ‘koud-dak-constructie of koud dak’, aangezien de dakconstructie zich niet in de isolatieschil bevindt en dus niet opwarmt door de warmte van de woning. Bij Leus Bouwmaterialen kan je glaswol, rotswol en houtvezelplaten als dakisolatie kopen.

Bij nieuwbouwwoningen of nog te renoveren platte daken is een ‘warm dak of warm-dak-constructie’ aangewezen. Het isolatiemateriaal komt bovenop de dakconstructie, waardoor het in de isolatieschil zit en opwarmt door de warmte van de woning. De dakconstructie is minder onderhevig aan temperatuurschommelingen en zal weinig tot geen vocht, scheuren of uitzettingen vertonen. Kom jouw rotswol, PIR- of XPS-dakisolatie kopen bij Leus Bouwmaterialen.

Een ‘omgekeerd dak’ is vergelijkbaar met het warme dak, waarbij een bestaand dak geïsoleerd wordt. Bij een omgekeerd dak blijft de aanwezige dakbedekking behouden. Zo kan een bitumen dakbedekking dienen als waterdichte afdeklaag, waarop vervolgens het isolatiemateriaal (doorgaans XPS-isolatieplaten) en de ballastlaag (van grind, hout of tegels) komen.

Blog Detail 02
Image Content 01
Image Content 02

Toebehoren voor je dakisolatie kopen

Bij Leus Bouwmaterialen kan je ook alle toebehoren voor de bevestiging, ondersteuning, bescherming en afwerking van dakisolatie kopen.

Zorg voor een feilloze plaatsing van je dakisolatie met de juiste materialen:

 • isolatiepluggen
 • isolatiemessen
 • rondelen
 • slagankers
 • slagpijpen
 • spouwhaken
 • isolatieschotels
 • hamerboren
 • afstandhouders

Om je dakconstructie en isolatiemateriaal te beschermen tegen vochtige binnenlucht plaats je best een dampscherm of dampremmende folie. Het wordt tussen de isolatie en de gipskartonplaten gemonteerd, zeker bij vochtige ruimtes. In ons aanbod vind je dampdichte, dampopen en brandvertragende dampschermen die zowel op hellende als platte daken aangebracht kunnen worden.

De onderdakfolie beschermt je isolatiemateriaal ook voor vocht, maar dan van buitenaf. Zo is de folie bestand tegen weersinvloeden en is ze stof-, wind-, vocht- en vorstbestendig. Je plaatst ze daarom tussen het isolatiemateriaal en de dakbedekking.

Met purschuim of PU-schuim vul je de vergeten hoekjes en kantjes op tussen de kepers en het onderdak die niet gedekt worden door de isolatieplaten. Ook leidingen worden met dit isolatieschuim mooi meegenomen in de isolatie. Bij Leus Bouwmaterialen kan je verschillende types van standaard, brandwerend, flexibel, low- en high-expansion purschuim bestellen. Je kan het isolatieschuim aanbrengen met een pipet of schuimpistool.

Met onze luchtdichte tapes, kitten en coatings zorg je voor een volledig luchtdichte bouw van de woning:

 1. optimale isolatie
 2. hoog wooncomfort
 3. geen vochtproblemen
 4. lage energierekening
 5. duurzame woning
 6. hoge woning- of gebouwwaarde
Conv 03

Isolatie kopen voor houtskeletbouw

Kies je voor een houtskelet bij een nieuwbouw, aanbouw of renovatie? Haal al je isolatiematerialen voor de muren, de vloeren en het dak voor je houtskeletbouw bij Leus Bouwmaterialen. Ons aanbod bestaat uit glaswolplaten, PIR-platen, glaswoldekens, flexibele rotswolmatten en glaswol- of cellulosevlokken voor de isolatie van het houten geraamte.

Dakisolatie kopen van A-merken

ISOVER

Vind het volledige ISOVER-isolatiegamma van minerale wol bij Leus Bouwmaterialen. ISOVER staat voor innovatie, ambitie, technische knowhow en duurzaamheid en schopte het daarmee tot wereldleider in minerale wol-isolatieplaten.

Meer over ISOVER

FOAMGLAS®

Voor ons cellulair glasisolatiemateriaal vertrouwen we op de internationale speler FOAMGLAS®. De kwalitatief hoogwaardige FOAMGLAS®-isolatie wordt vaak toegepast in de bouw- en industriële sector.

Meer over FOAMGLAS®

ROCKWOOL

Bij Leus Bouwmaterialen vertegenwoordigen we een uitgebreid, divers aanbod van ROCKWOOL-isolatie. ROCKWOOL is ’s werelds grootste producent van steen- of rotswolisolatie en bedient onder meer de bouw- en industriële sector.

Meer over ROCKWOOL

Blog 07

Dakisolatie online besteld, bezorgd op de werf

Sinds 2013 kan je onder andere je dakisolatie online kopen via onze webshop Bouwkampioen. Zowel behendige doe-het-zelvers als ervaren aannemers komen zo aan hun bouwproducten, bouwgereedschappen, tegels, klinkers, parket, laminaat, isolatie en dergelijke. Wij maken je order klaar voor afhaling of leveren het op de gewenste locatie. Daarvoor zetten we onze eigen transportdienst in met vrachtwagens, telescoopkranen en heftrucks die laadvermogens van 8, 12 en 21 ton aankunnen.

Verken onze webshop Laat je materialen veilig en snel leveren

Blog 09

Dakisolatie en meer kopen op slechts 2 locaties

Leus Bouwmaterialen is jouw vaste bouwhandelaar voor al je bouwproducten. Een renovatie- of nieuwbouwproject in aantocht? Bij ons kan je bovenop geluids-, muur-, vloer– en dakisolatie nog veel meer professionele bouwmaterialen kopen:

Meer dan 100 jaar dé bouwwinkel in Gent

Gevarieerd aanbod

Zoek je een bepaald isolatie-onderdeel? Wij hebben het! Al minstens 4 generaties lang creëren we een reusachtig en divers aanbod van bouwmaterialen en –toebehoren voor zowel handige klussers als professionele aannemers.

Verrassende prijzen

Vanwege onze hoge afname kunnen we onze klanten kwalitatief hoogwaardige merken aanbieden voor interessante prijzen. Bovendien profiteer je van merkwaardige volumekortingen bij grotere bestellingen.

Degelijke bouwservice

Geen idee welke dakisolatiematerialen je moet kopen? Kom langs in onze bouwhandel in Melle of Sleidinge en laat je persoonlijk adviseren door onze ervaren bouwexperten. Kom je materiaal zelf afhalen of laat het leveren op de werf.