Ons aanbod buitentegels

Keramische tegels worden industrieel geproduceerd en afgebakken in zeer hoge temperaturen. Keramiek is daardoor extreem sterk en duurzaam, wat het een ideaal materiaal maakt voor buitentegels. Zo zijn ze kras- en slijtvast en hebben ze een hoge buigweerstand. Ze kenmerken zich door een lage porositeit en wateropname, waardoor ze amper vlekken en vocht opnemen. Daardoor zijn ze makkelijk schoon te houden en barsten ze niet bij vriestemperaturen. Je kan ook perfect een vuurkorf of BBQ op je keramische buitentegels plaatsen, zonder dat ze verkleuren of verouderen. Tot slot wordt deze buitentegel vaak langs zwembaden geplaatst, vanwege de goede antislipeigenschappen en ze zijn ze verkrijgbaar in uiteenlopende ‘prints’.

Bij Leus Bouwmaterialen bieden we naast het standaardtegelformaat van 60 op 60 cm ook tegels aan met formaten van 20 op 20 tot 180 op 30 cm. Onze buitentegels zijn 2 tot 4 cm dik, afhankelijk van de gewenste installatiewijze (op cement, gras, zand, betonplaten, drainagematten, tegeldragers … ). Kom langs en kuier door ons omvangrijke assortiment keramische buitentegels met onder meer een beton-, hout-, kwartssteen-, leisteen- of natuursteenlook.

Liefhebbers van natuurlijke materialen vinden iets van hun gading in onze collectie natuursteen terrastegels. Het groen van de tuin en de natuurlijke look van deze buitentegels vormen een onafscheidelijk duo. Bij Leus Bouwmaterialen verdelen we buitentegels die gewonnen werden in steengroeves wereldwijd. Zo vind je onder meer Braziliaanse leisteen, Chinese hardsteen en graniet, Vietnamese marmer en kalksteen, Ierse blauwsteen en Indische kalksteen in ons assortiment.

De natuursteen terrastegel kan het zich permitteren om intensief gebruikt te worden. Door het natuurlijke karakter veroudert de buitentegel op een charmante manier. Kleine defaults vallen amper op, aangezien de kern van de steen dezelfde kleur heeft. Door regenbuien en regelmatig vegen, blijft de steen zijn mooie uitstraling behouden en met natuurlijke impregneermiddelen kan je het oppervlak beschermen tegen vocht, vuil, algen- of mosgroei. Zit je toch met een vlek? Behandel ze meteen met een vochtige doek.

Vind natuursteen die bij landelijke of moderne woningen past bij Leus Bouwmaterialen. Bij ons bewonder je grotere oppervlaktes van diverse soorten en legpatronen, van lichte tot donkere kleuren en met gladde tot ruwe afwerkingen.

Voor heel moderne panden leent beton zich uitstekend als buitentegel. Betonnen tegels zijn uitermate sterk en hebben een hoge draagkracht, waardoor ze vaak als oprit of parking geplaatst worden. Doordat betontegels op waterdoorlatend gestabiliseerd zand gelegd worden, kunnen ze niet stukvriezen of extreem glad worden. Met een epoxy- of polyurethaancoating of impregneermiddelen kan het beton beschermd worden tegen vuil, water, algen en mos. Een betontegel gaat minstens 20 jaar mee en is tegelijkertijd heel betaalbaar.

Bij Leus Bouwmaterialen verdelen we een ruime waaier aan betonnen buitentegels met glanzende, matte en ruwe afwerkingen in verschillende formaten. Zo vind je bij ons betonklinkers met formaten vanaf 10 op 10 cm, betondallen vanaf 30 op 15 cm en betonnen terrastegels van 30 op 10 tot zelfs 120 op 30 cm.

Ben je op zoek naar authentieke buitentegels voor landelijke woningen of moderne hoeves? Dan zijn kasseien een echte must. Ze worden al eeuwenlang gebruikt voor terrassen, opritten en straten. Oude Belgische en Franse straten zijn daar het bewijs van. Kasseien zijn geliefd voor hun unieke uitstraling (die trouwens alleen maar mooier wordt mettertijd), de levenslange sterkte en het minimum aan onderhoud. Regelmatig vegen of nat reinigen met natuurlijke zeep volstaat. Bij beschadigingen hoeven er slechts een paar kasseien vervangen te worden.

Kom ons gamma kasseien in het echt bekijken. Wij bieden de bekende Kandla-kasseien aan: de vierkante of langwerpige platines van Indische zandsteen in bruine en grijze tinten. Daarnaast vind je ook Basalt in ons aanbod, de bijzonder harde zwarte kasseien. Onze formaten lopen van 10 op 10 cm tot 100 op 35 cm.

Kleiklinkers zijn here to stay. Je kan ze vergelijken met bakstenen, maar kleiklinkers (gebakken of keramische klinkers) zijn nóg sterker, aangezien ze langer en op hogere temperaturen gebakken worden. Door de lage porositeit zijn ze vorstbestendig, worden ze niet glad in de winter en is er geen kans op algen- of mosgroei. Dat maakt ze geschikt als buitentegels voor terrassen, opritten en (decoratieve) bestrating. Het type klei waaruit ze bestaan, bepaalt de kleur. Zo zijn er kleiklinkers in gele, rode, bruine en zwarte tinten, met telkens een warme, natuurlijke uitstraling. Ze zijn ook kleurvast, waardoor beschadigingen minder snel opvallen. Onbewerkt zorgen ze voor een strak resultaat. Wanneer ze bewerkt worden (bv. door te trommelen), krijgen ze een iets ruwere look. De kleiklinker is geliefd voor authentieke landelijke hoeves, hypermoderne villa’s en alles ertussenin.

Bij Leus Bouwmaterialen vind je een waaier aan tinten, formaten en afwerkingen van keramische kleiklinkers. De formaten lopen van 150x150x60 cm tot 240x80x65 cm, met afwerkingen als getrommeld, ongetrommeld, mat, ruw, strak of verouderd.

Door het tekort aan grondwater en de toenemende interesse voor groenere omgevingen, worden grasdallen steeds populairder als buitentegels voor opritten. Grasdallen herken je aan de kunststof of betonnen honingraatstructuur die als verharding dient. De openingen worden gevuld met teelaarde en graszaad, zodat er gras doorheen kan groeien. Regenwater kan op die manier de bodem insijpelen, waardoor je plasvorming op je oprit voorkomt en tegelijkertijd het grondwaterniveau aanvult. Praktisch én milieuvriendelijk dus.

Bij Leus Bouwmaterialen kan je zowel kunststof als betonnen grasdallen aankopen met formaten van 58 op 39 tot 60 op 40 cm.

Wil je een bewandelbaar pad integreren in de voor- of achtertuin? Met enkele stapstenen is de klus zo geklaard en hoef je niet telkens door het gras of grind te lopen. Ons gamma bestaat uit betonnen, keramische en natuursteen stapstenen in verschillende vormen, groottes en tinten. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, vorstbestendig, kras-, vlek- en kleurvast.

Veel buitentegels voor terrassen, opritten, tuinpaden en andere verharding laten geen regenwater door. Daardoor stroomt het langs het oppervlak naar de omliggende afvoersystemen. Bij hevige regenbuien zijn die afvoersystemen niet opgewassen tegen de grote hoeveelheden water, wat kan leiden tot wateroverlast en overstromingen.

Kies je voor waterdoorlatende verharding, dan sijpelt het regenwater door de verharding zelf en infiltreert het langzaam in de ondergrond.

Bij Leus Bouwmaterialen kan je terecht voor diverse types waterdoorlatende verharding, zoals:

  • losliggende stenen (dolomiet, kiezels en grind)
  • halfopen verharding (poreuze klinkers, kasseien of tegels met poreus voegsel)
  • grastegels of grasdallen
Blog 04
Cta Background
Buitentegels Leus

Waarom vertrouwen op Leus Bouwmaterialen?

2 toonparken vol tegelinspiratie

In onze rijkelijk gevulde toonparken in Melle en Sleidinge etaleren we een aantal buitentegels om je een beter beeld te geven van het eindresultaat.

Hoogwaardige kwaliteit, aantrekkelijke prijzen

Snuister door onze outlet met tegelloten, eindereeksen en restpartijen of geniet van onze volumekortingen. Wij bieden je kwaliteit voor een mooie prijs!

Onestopshop voor buitentegels

Bij Leus Bouwmaterialen vind je al meer dan 30 jaar alles voor de aanleg van terras, oprit, bestrating en meer. Verder staan onze experten voor je klaar met advies.