Vloerisolatie per type vloer

Bij een voldoende toegankelijke kruipkelder kan je isolatie plaatsen tegen het plafond van de kruipruimte. In dat geval kan je spuitisolatie, zoals purschuim, verkrijgen bij Leus Bouwmaterialen. Is de kruipkelder veel kleiner, dan kan je schelpenisolatie bij ons bestellen. De laag schelpen vormt een natuurlijke en vochtvasthoudende barrière tussen de laag zand op de bodem van de kruipruimte en de begane grondvloer.

Beschikt jouw woning niet over een kruipkelder of zal de vloerbekleding nog geplaatst of gerenoveerd worden? Isoleer dan de benedenvloer langs de bovenzijde met onze PUR- of PIR-platen. Die nemen niet veel ruimte (in de hoogte) in beslag en leveren de hoogste isolatiewaarde. Lopen er leidingen langs de benedenvloer, dan kan je je benedenvloer isoleren met purschuim.

De isolatie van tussenvloeren verhindert warmteverlies van de benedenverdieping naar boven en voorkomt geluidsoverdracht tussen de verdiepingen. Voor tussenvloerisolatie kan je bij Leus Bouwmaterialen minerale wol (zoals glas- of rotswol) bestellen, die zowel thermisch als akoestisch isoleert. Met PUR-isolatieplaten of purschuim kan je een dunnere isolatielaag aanbrengen.

Dient de zolderruimte uitsluitend als opslagplaats, dan kan je je zoldervloer isoleren in plaats van het dak. Zal de zolder ook als leefruimte gebruikt worden, dan is het aangeraden om zowel de zoldervloer als het dak te isoleren. Om een zoldervloer te isoleren, zijn er drie mogelijkheden:

 • glas- en rotswol die verder afgewerkt kunnen worden met OSB-platen (zowel bij beton- als houtvloeren)
 • PUR-platen of purschuim bij massief betonnen zoldervloeren
 • EPS-platen

Voor betonvloeren is in principe elk type vloerisolatie geschikt:

 • PUR-isolatie of purschuim kan aangebracht worden op zowel benedenvloeren, tussenvloeren als verdiepingsvloeren. Door de hoge isolatiewaarde volstaat een dunne isolatielaag.
 • EPS-isolatie is voornamelijk geschikt voor de isolatie via de kruipkelder, aangezien er een dikkere isolatielaag voor nodig is.
 • Minerale wol, zoals dekens of isolatieplaten in glas- of rotswol, kunnen in een houten raamwerk geplaatst en afgewerkt worden met vloerafwerking.

Voor houten draagconstructies dient de vloerisolatie ademend en dampopen te zijn:

 • Voor verdiepings- of zoldervloeren zijn flexibele isolatiedekens van glas- of rotswol een goede keuze. Tussen dek- en draagvloeren kan je glaswol spuiten.
 • Heb je een houten benedenvloer, maar een vochtige kruipkelder? Isoleer hier dan niet met glaswol. Glaswol verliest zijn isolerende kracht bij contact met vocht. Je kan je benedenvloer dan isoleren met XPS-platen of isolatievlokken, eventueel in combinatie met isolatie- of vochtregulerende folie.
Cta Background

Isolatiechape

Bij Leus Bouwmaterialen kan je ook isolatiechape aankopen als aanvulling of zelfs vervanging van standaard chape of vloerisolatie. Onze isolatiechape komt in de vorm van polystyreenkorrels die gemengd worden met beton en water en biedt de hoogste isolatiewaarde.

Alle toebehoren voor vloerisolatie

Heb je nog materiaal nodig voor de bewerking, montage of afwerking van je vloerisolatie? Bij Leus Bouwmaterialen vind je het allemaal:

 • isolatiepluggen
 • isolatiemessen
 • rondelen
 • slagankers
 • slagpijpen
 • spouwhaken
 • isolatieschotels
 • hamerboren
 • afstandhouders
Conv 03

Waarom vloerisolatie plaatsen?

De voordelen van vloerisolatie in woningen:

 • Vloerisolatie houdt koude en vocht tegen, wat vocht- en schimmelvorming, huisstofmijt en ongedierte belemmert.
 • Je verbetert het klimaat en comfort in de woning.
 • De energiekosten worden gedrukt.
 • Vloerisolatie dient ook als akoestische isolatie en reduceert loopgeluiden tussen verdiepingen.
 • Onze FOAMGLAS®-vloerisolatieplaten werken brandwerend.
 • Vloerisolatie kan op slechts een halve dag geïnstalleerd worden.

Alle isolatie
voor de houtskeletbouw

Bestaat jouw nieuwbouw-, aanbouw- of renovatieproject uit houtskelet? Vind de gepaste isolatiematerialen voor de muren, de vloeren en het dak bij Leus Bouwmaterialen. Wij verdelen glaswolplaten, PIR-platen, glaswoldekens, flexibele rotswolmatten en glaswol– of cellulosevlokken.

Blog Detail 02
Image Content 01
Image Content 02

De beste vloerisolatiemerken

FOAMGLAS®

FOAMGLAS® is een van de grootste internationale spelers op het gebied van minerale wol-isolatieplaten, met zowel thermische als akoestische eigenschappen. Je kan bij ons terecht voor het volledige FOAMGLAS®-gamma.

Meer over FOAMGLAS®

JACKON Insulation

Bij Leus Bouwmaterialen vind je de geëxtrudeerde XPS-schuimen als warmte-isolatie of als bekistingssysteem voor vloerplaten. JACKON Insulation garandeert maximale isolatie-efficiëntie én kostenbesparing.

Meer over JACKON Insulation

Unilin

We verdelen het volledige gamma PIR-isolatieplaten van Unilin. Daarnaast vind je ook de MDF-platen, HDF-platen en decoratieve panelen van het merk in ons aanbod.

Meer over Unilin

Blog 07

Bestel al je isolatiematerialen voor vloeren online

In 2013 richtten we onze online bouwshop Bouwkampioen op. Daarop bestel je eenvoudig alle professionele bouwmaterialen, bouwgereedschappen, tegels, klinkers, parket, laminaat, isolatie en meer. Van zodra je order klaar is, kan je je bouwmaterialen zelf komen inladen of laten leveren op de gewenste locatie. Dankzij onze eigen transportdienst met vrachtwagens, telescoopkranen en heftrucks bezorgen we je bestelling veilig en snel tot bij jou.

Bezoek onze webshop

Conv 03

Jouw complete bouwhandelaar nabij Gent

Voor je renovatie- of nieuwbouwproject hoef je enkel maar bij ons langs te komen. Naast alle materialen en toebehoren voor geluids-, muur-, dak– en vloerisolatie vind je nog meer professionele bouwmaterialen in ons aanbod:

Superieure kwaliteit, scherpe prijzen

Bouwmaterialen voor iedereen

Voor een ruim en gevarieerd aanbod bouwmaterialen moet je bij Leus Bouwmaterialen zijn. Verdeeld over onze twee vestigingen in Melle en Sleidinge vind je meer dan 300 merken met in totaal 20 000 bouwartikelen, waaronder zowel betaalbare, professionele als ecologische.

Eerlijke prijzen

Door een grote afname en de jarenlange partnerships met onze leveranciers zijn we in staat om hoogkwalitatieve producten aan te bieden tegen scherpe prijzen. Daarbovenop profiteer je bij Leus Bouwmaterialen regelmatig van interessante volumekortingen.

Klantgerichte service

Zowel online als in onze fysieke bouwhandels zijn onze specialisten bereikbaar voor professioneel en persoonlijk advies, ook na je aankoop. Je order kan je zelf komen ophalen of veilig en snel laten leveren op de gewenste locatie door onze transportdienst.