siergrind en sierstenen

Siergrind

Keien

Keien

Breuksteen

Breuksteen

Leisteen Schilfers

Leisteen schilfers

Lavastenen

Lavasteen

De voordelen van sierstenen

Sierstenen zijn een bijzonder dankbaar materiaal dat, naast een aantrekkelijke prijs en enorme diversiteit, nog vele bijkomende voordelen biedt:

Sierstenen behouden jarenlang hun oorspronkelijke uiterlijk, zowel qua formaat als kleur, zonder veel slijtage. Bovendien zijn sierstenen poreus, waardoor regenwater er gemakkelijk kan doordringen. Het resultaat is geen plasvorming en een duimpje op tegen bodemverharding.

Om sierstenen proper te houden, is het voldoende om ze met water te reinigen. Ga gerust achterover liggen, ontspan en laat de regen alle werk doen. Bovendien bieden sierstenen een onderhoudsvriendelijke oplossing voor je tuin, pad of oprit, omdat ze een uitstekende bodembedekking vormen waarbij onkruid geen kans krijgt om door het siergrind heen te groeien.

Wil je de sierstenen die eerder rond je vijver lagen nu graag hergebruiken om een gezellige zithoek rondom je terras te creëren? Geen probleem! Sierstenen zijn licht van gewicht en daardoor eenvoudig te verplaatsen.

Laat je inspireren door de vele toepassingen van onze sierstenen

Wist je dat? Sierstenen zijn een natuurlijk product, afkomstig van rotsen en stenen die gedurende vele jaren door de krachten van de natuur zijn gladgeschuurd. Hierdoor heeft elke siersteen een unieke kleur, vorm en formaat. Dankzij deze diversiteit zijn sierstenen bijzonder geschikt voor een resem van toepassingen, gaande van het aanleggen van een uniek tuinpad, tot het verfraaien van je vijver, tot het creëren van een stijlvolle oprit en zoveel meer.

Siergrind Pad

Een mooi tuinpad kan de volledige uitstraling van je tuin transformeren. Met ons uitgebreide assortiment aan sierstenen, beschikbaar in diverse kleuren en formaten, ben je verzekerd van het creëren van een unieke en gepersonaliseerde look die perfect bij jouw tuin past.

Steenkorf Schanskorf Tuin

Schanskorven of steenkorven zijn metalen korven die met sierstenen worden gevuld. Steenkorven worden vaak gebruikt als decoratie, als tuinafsluiting of als constructie waar je je planten kan laten over/tegen groeien. Daarnaast kun je steenkorven ook inzetten tegen geluidsoverlast gezien deze met sierstenen opgevulde korven een perfecte geluidsmuur vormen.

oprit sierstenen

Een oprit met sierstenen is relatief goedkoop, snel te plaatsen én mogelijk in verschillende stijlen en uitstralingen. Kortom, een uitstekende keuze!

Plat Dak Siergrind

Afhankelijk van het soort dakbedekking kan UV-licht schadelijk zijn voor een plat dak. Een mogelijke oplossing is om je platte dak te beschermen door een laag sierstenen aan te brengen aangezien deze UV-stralen blokkeren.

Klaar om je buitenruimte te transformeren?

Bij Leus Bouwmaterialen vind je een breed assortiment aan sierstenen, gaande van grind tot keien, breukstenen en lavastenen, tot leisteenschilfers alsook steenkorven aan, met alle benodigde toebehoren om jouw ideeën werkelijkheid te maken.

Kom even langs in onze filialen om ons aanbod te ontdekken. We staan je er graag bij met de nodige info/inspiratie/berekeningen/…

Kom langs!

Plaats meteen je bestelling