De kracht van gevelstenen

De sterktes

Ontdek de vele voordelen van gevelstenen

Gevelstenen reiken verder dan alleen het bouwen van een buitenmuur. Ze staan daarnaast ook garant voor onder meer:

Bij Leus Bouwmaterialen tref je gevelstenen in een breed scala aan kleuren, texturen & formaten, waardoor we probleemloos aan verschillende stijlen & ontwerpen kunnen voldoen. Daarnaast kan je eveneens bij ons terecht voor andere gevelmaterialen waarmee je je gevelsteen kunt combineren, zoals onder meer hout, pleisterwerk, .. En/of laat ons je bijstaan met deskundig advies om een bepaald motief of optisch effect te bekomen door creatief met je metselwerk aan de slag te gaan.

Sit back & relax want, eenmaal geplaatst, vergen gevelstenen weinig tot geen onderhoud.

Gevelstenen houden de warmte van zonnestralen goed vast waardoor je woning in de winter minder vlug afkoelt. In de zomer geniet je dan weer van het omgekeerde effect, gevelstenen voorkomen namelijk dat je woning oververhit.

Gevelstenen zijn niet brandbaar, wat de veiligheid van een gebouw aanzienlijk verhoogt & de verspreiding van vuur beperkt.

De (visuele) waaier aan mogelijkheden

We beschikken over een uitgebreid gamma gevelstenen met de nodige toebehoren om je van A tot Z in je gevelproject te kunnen bijstaan.
Een blikje op de verschillende types gevelstenen.

Een ruim aanbod handvorm gevelstenen

Handvorm gevelstenen

Handvormstenen beschikken over een ruw oppervlak met natuurlijke nerven, wat voor een karaktervolle & authentieke uitstraling zorgt. We bieden een ruime keuze aan handvormstenen in verschillende kleuren om uit te kiezen.

Verscheiden gamma vormbak gevelstenen

Vormbaksteen

Zoek je een gevelsteen met een strakker uiterlijk, zonder nervenstructuur, dan kom je al snel bij een vormbaksteen terecht. Deze gevelsteen heeft een gladde  vorm en uniform uitzicht.

Strengpersstenen bij Leus Bouwmaterialen

Strengperssteen

Strengpersstenen herken je aan hun scherpe lijnen waarbij de steen daarnaast over een glad, hoekig & strak afgewerkt uiterlijk beschikt.

Laat je inspireren door onze gesmoorde gevelstenen

Gesmoorde gevelstenen

Op zoek naar een gevelsteen met een grijze tint? Dan zullen onze gesmoorde gevelstenen zeker bij je in de smaak vallen.

Laat onze Wasserstrich-gevelstenen het verschil voor je maken

Wasserstrich gevelstenen

De subtiele, aantrekkelijke Wasserstrich gevelstenen zijn gladde, geschaafde & onbezande stenen met een lichte nerfstructuur. De natuurlijke kleur van de klei is goed zichtbaar bij dit type steen, waardoor je een zachte, genuanceerde tint krijgt.

Steenstrips op maat voor je gezaagd

Steenstrips

Steenstrips zijn vaak te vinden in renovatieprojecten waar het behoud van de originele gevelstructuur centraal staat. Ook worden ze dankzij hun moderne & eigentijdse uitstraling geregeld in nieuwbouwprojecten gebruikt. Kies ervoor om steenstrips te zagen uit de gevelsteen van jouw voorkeur, of ga voor een reeds gebakken formaat.

Die extra touch met voegwerk

Geef die extra touch aan je gevelproject met onze oplossingen voor voegen

Wist je dat.. Ongeveer 10 tot 20 procent van je gevelmuur bestaat uit voegen. Sta dus zeker even stil bij de kleur van je voeg. Zo zorgen onder meer..

  • Grijze voegen voor een donkere aanblik;
  • Beige voegen voor een egale uitstraling;
  • Witte voegen voor een beter accentuering van je gevelstenen.

Voor elke kleur gevelsteen is er een passende voegkleur. Spring dus gerust even binnen, we helpen je met plezier het bos door de bomen te zien met de nodige uitleg & advies.

Meer over onze voegmortels van Seifert >

We maken het verschil, tot op je bouwwerf

Bezoek ons te Sleidinge / Melle & laat je inspireren
door de vele mogelijkheden om je gevelproject te realiseren.

Als professionele bouwpartner staan we je bij met deskundig advies: Van keuze van die ideale gevelsteen, tot een transparante opvolging van je bestelling, tot een vlotte levering op de bouwwerf.
We beschikken over een uitgebreid wagenpark (vrachtwagens, telescoopkranen en heftrucks) waarbij we op de meeste diverse terreinen kunnen leveren alsook ladingen
tot maar liefst 21 ton met gemak aankunnen. 

Meer over ons

Contacteer ons

We leveren je gevelstenen met gemak op elke werf