De veelzijdigheid van hout

Van balken & planken tot een divers gamma aan platen & toebehoren.
Een greepje uit ons gamma.

Houten platen

Van betonplex tot multiplex, MDF en OSB, maak je vertrouwd met de veelzijdige wereld van
houten platen waar elk type plaat unieke eigenschappen en eigen toepassingen heeft.

Betonplex-platen

Betonplex-platen bestaan uit meerdere lagen houtfineer, bekleed met een toplaagje van epoxy. Deze platen komen uitstekend tot hun recht in toepassingen waar er een blootstelling aan vocht en intensieve belasting aanwezig is.
Ze zijn een veelgebruikte keuze als bekisting voor beton, maar worden steeds breder ingezet (oa. opbergruimtes, werkbladen, vloeren,…).

Multiplex-platen

Multiplex-platen is opgebouwd uit samengeperste houtfineerlagen die kruislings zijn verlijmd. Multiplex-platen zijn gekend voor hun sterkte en stabiliteit.
Ze worden vaak gebruikt als plaatmateriaal voor vloeren & ondervloeren, als scheidingswanden, alsook voor onder meer meubels.

MDF-platen

MDF-platen ontstaan door houtvezels met lijm te mengen en deze vervolgens onder hoge druk en temperatuur samen te drukken. MDF-platen zijn zeer goed bewerkbaar en makkelijk in allerlei vormen te frezen.
Dankzij hun gladde en homogene oppervlak zijn ze ideaal als afwerkingsmateriaal en worden ze ingezet voor heel wat interieurtoepassingen.

OSB-platen

OSB-platen bestaan uit samengeperste houtsnippers die met harsen worden gelijmd. Deze platen hebben een ruwer uiterlijk.
Door hun sterkte en duurzaamheid worden ze veel toegepast in vloeren, wandbekleding, daken en andere constructieve toepassingen. Ook worden ze gebruikt in meubels en krijgen ze steeds vaker een plaatsje als accent-bekledingsmateriaal.

Wist je dat..

Wij zijn de perfecte bouwpartner in crime voor alle afbouwprojecten &/of totaalrenovaties. Dankzij ons uitgebreide assortiment aan metalstuds, gipsplaten, pleistermaterialen, bevestigingsmaterialen, … staan we je steeds met raad & daad bij in elke vraag.

Hout Osb Plaat

Houten balken & latten

Wij helpen je het bos door de verschillende houten balken & latten te zien..

Skeletbouw Hout
Ga aan de slag met panlatten van topkwaliteit
Ontdek de mogelijkheden van hout bij Leus Bouwmaterialen
  • Panlatten & stoflatten: Panlatten worden horizontaal op een (hellend) dak geïnstalleerd waar de dakbekleding vervolgens wordt aan opgehangen. Stoflatten of tengels worden onder panlatten geplaatst. Tengels zorgen voor een luchtruimte tussen de dakbedekking en het onderliggende dakbeschot waardoor eventueel vocht kan worden afgevoerd en de dakconstructie beter kan ademen.
  • Schalieberd: Een schalieberd of valiesplank wordt gebruikt als timmerhout voor dakconstructies. Deze smalle houten plank wordt in hoofdzaak uit vurenhout of grenenhout vervaardigd.
  • Plafondlatten: Plafondlatten dienen als bevestigingsmiddel voor verschillende plafondafwerkingen, zoals gipsplaten of houten panelen. Ze worden op regelmatige afstanden gemonteerd en vormen een raamwerk waar het plafondmateriaal aan kan worden bevestigd.
  • SLS-balken: De consistente sterkte & betrouwbaarheid van deze geschaafde (vuren)hout balken maakt hen perfect geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van fundering, tot skeletbouw & dak, tot binnenafwerking.

Parket- & laminaatvloeren

Op zoek naar een warme, hoogkwalitatieve houten vloer waar je jarenlang op kunt vertrouwen? Met de keuze voor laminaat- & parket ben je aan het juiste adres!

Parketvloeren & laminaatvloeren - Leus

Enkele verschillen tussen parket & laminaat op een rijtje:

  • Samenstelling – Terwijl parket volledig uit hout bestaat, wordt laminaat gemaakt van samengeperste houtvezels, afgewerkt met een fotorealistische toplaag.
  • Uitzicht – Laminaat komt in allerlei vormen & stijlen. Het uitzicht wordt bepaald door de tekening die als decorlaag gebruikt wordt. Parket wordt dan weer vaker gekozen vanwege zijn authentieke uitstraling waarbij het verschil in uitzicht in de gebruikte houtsoort zit.
  • Onderhoud – Laminaat is onderhoudsvriendelijk & eenvoudig schoon te maken. Een parketvloer is er in alle soorten én afwerkingen. De ene parket is de andere niet, waardoor je per vloer een andere aanpak nodig hebt. Maar geen zorg, wij staan je bij met het nodige advies om jouw specifieke parketvloer tiptop te houden!
  • Prijs – Parket is over het algemeen duurder dan laminaat door het gebruik van echt hout.

Breng een bezoekje aan onze showrooms & kom de vele mogelijkheden van parket & laminaat ontdekken. 

En psst: Wist je dat je ook bij ons terecht kunt voor (houtlook) vinylvloeren? Spring even binnen, we maken je graag wegwijs in de vele mogelijkheden.

Herstelling & toebehoren

Behoud de natuurlijke pracht van hout. Ga aan de slag met houtvuller houtoppervlakken te egaliseren, maak gebruik van kneedbaar hout om ontbrekende stukken te herstellen. Of maak gebruik van impregneringsproducten zoals AquaMulti & bescherm je hout curatief &/ preventief tegen insecten, zwammen, vocht,…

Dit en zoveel meer, in onze filialen te Melle & Sleidinge. Breng ons een bezoekje om de mogelijkheden te ontdekken!

Bouwmaterialen Leus

Contact

Aan het popelen om met hout aan de slag te gaan? Spring even bij ons binnen, we staan je graag bij met advies op maat & een resem aan top-houtproducten om het beste uit je project te halen. Neem je liever digitaal contact met ons op, laat dan een berichtje na via het contactformulier.

Plaats je bestelling

Spring even binnen