Verschillende types vloertegels

De authentieke patroontegel bestaat uit een mengeling van cement, marmer, grind en organische pigmenten. De kenmerkende tekeningen worden al eeuwenlang met de hand aangebracht. Door het ambachtelijke en precieze proces zijn patroontegels van cement iets prijziger. Bij Leus Bouwmaterialen verdelen we bovenop de cementtegels ook prijsvriendelijke keramische patroontegels. Die combineren de veelzijdigheid en sterkte van keramiek met de vintagelook van de patroontegels.

XXL- of grootformaattegels zijn populaire vloertegels voor hedendaagse panden. Voor grote vloertegels zijn minder voegen vereist, waardoor ze (kleine) ruimtes groter laten lijken, een strakke uitstraling creëren en eenvoudig te onderhouden zijn. Door de kleur van het voegsel af te stemmen op je XXL-vloertegels vallen de voegen nog minder op. Bij Leus Bouwmaterialen vind je grootformaattegels van 80 op 40 cm tot 180 op 60 cm.

Hout is een populaire materiaalsoort voor interieurs, maar kan niet zomaar in elke ruimte gelegd worden. Door regelmatige blootstelling aan vocht schimmelt of trekt het hout krom, waardoor het minder geschikt is voor keuken- of badkamervloeren. Keramische parket- of laminaattegels bieden daar een antwoord op. Ontdek de parket- en laminaattegels in ons aanbod met een levensechte houtlook en voelbare houtstructuur. De vloertegels met houtlook zijn bovendien combineerbaar met vloerverwarming voor het warme, gezellige houtgevoel.

Plinten worden onderaan muren bevestigd om de naad tussen wand en vloer weg te werken of om de muur te beschermen voor onder meer stofzuigers en dweilen. Bij Leus Bouwmaterialen hebben we keramische tegelplinten in het aanbod die tegen een stootje kunnen en voor een mooie finishing touch zorgen.

Image Content 02
Leus - Aanbod wandtegels
Exoss Studio

Soorten wandtegels

Mozaïek werd al duizenden jaren voor Christus toegepast als kunstvorm. Vandaag zijn mozaïektegels nog steeds een blijvertje. Ze dienen als wand- of vloertegels, zowel binnen als buiten. Het vaakst zie je ze in badkamers, keukens of toiletten. Ontdek ons gamma mozaïektegels van keramiek, natuursteen of glas, in uiteenlopende vormen, formaten, tinten en afwerkingen. Bepaalde mozaïeken leveren we op vel voor een eenvoudige aanbrenging.

Metrotegels hebben hun naam te danken aan de Franse metrostations. Je herkent ze aan de afhellende boordjes, die als nut hadden om zoveel mogelijk licht te weerkaatsen in de donkere metrostations. Daar werd voornamelijk de witte variant horizontaal gelegd, maar in de 21e eeuw is alles mogelijk met de metrotegel. Ontdek het rijke kleurenpalet, de verschillende patronen en de vernieuwde afwerkingen in onze tegelshowrooms.

De meest unieke tegels zijn ongetwijfeld de zelliges of Marokkaanse tegels die met de hand gemaakt worden in Fez. Daar kneden de ambachtslieden ongeraffineerde klei (die overigens enkel daar te vinden is) met water. Ze leggen de klei in vormen en laten ze op natuurlijke wijze drogen in de zon. Vervolgens worden de Marokkaanse zelliges voor een eerste keer gebakken, dan geglazuurd in een waaier aan kleuren en tot slot op unieke wijze gestapeld en afgebakken in een olijfpitoven. De bijzondere schikking in de oven zorgt voor afwijkingen in kleur en oppervlakte. Geen enkele zellige is dus dezelfde. Bij Leus Bouwmaterialen verdelen we Marokkaanse tegels met de doorsnee grootte van 10 op 10 cm, maar ook van 5 op 5 en 15 op 7,5 cm.

Wand- en vloertegels uit diverse materialen

Keramische tegels zijn onze specialiteit. Ze worden op industriële wijze geproduceerd, waardoor ze oersterk, hard, kras-, slijt- en kleurvast, vlekbestendig, onderhoudsvriendelijk én makkelijk te plaatsen zijn. Daarbovenop zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten, tinten en patronen. Om die redenen passen keramische wand- en vloertegels in heel wat ruimtes, zoals de keuken, badkamer en woonruimte.

In ons aanbod wand- en vloertegels vind je eveneens natuursteentegels. Onze tegels in natuursteen komen van overal ter wereld en variëren qua uitstraling sterk per gebied waar ze gewonnen worden. Zo kan je bij ons blauwsteen-, kalksteen-, leisteen-, graniet-, marmer- en Marokkaanse tegels bestellen in diverse kleuren en afmetingen. Natuursteentegels stralen warmte en exclusiviteit uit, passen in eender welke ruimte, zijn onderhoudsvriendelijk en prima combineerbaar met vloerverwarming.

Granito- of terrazzotegels dateren al van de Romeinse tijd, maar maakten de laatste jaren een enorme opmars in interieurs. De authentieke Italiaanse tegel bestaat uit gepigmenteerde cement of klei, met daarin stukjes marmer, kwarts, graniet of glas. Na de droging wordt de wand- of vloertegel gepolijst voor een matte of glanzende afwerking. Bij Leus Bouwmaterialen verdelen we keramische terrazzotegels. Die combineren het iconische uiterlijk van de granitotegel met de voordelen en scherpe prijzen van de keramische vloertegel.

Beton zie je vaak aan de buitenkant van panden, zoals op terrassen, tuinpaden, opritten of parkings. Steeds meer vindt het stoere beton ook zijn weg naar de binnenvloeren van woningen en gebouwen. In tegenstelling tot wat sommigen denken, hebben betonvloertegels een warme en sfeervolle uitstraling.

Voor een gegoten gepolierde betonvloer is een dikte van 7 cm vereist. Wanneer dat niet mogelijk is, zijn betonvloertegels een volwaardig alternatief. Door de grote formaten en voegmiddelen in gelijkaardige tinten beperk je het uitzicht van de voegen tot een minimum. Onze betonvloertegels zijn verkrijgbaar in zowel glanzende als matte, ruwe uitvoeringen en kunnen mits een correcte plaatsing gecombineerd worden met vloerverwarming. Vraag onze tegelexperten naar deskundig plaatsingsadvies.

Bouw of renoveer jij een ecologische woning? Look no further. De terracottategel is een must voor duurzame woningen. Deze vloertegel ontstaat door het ongeglazuurd bakken van klei aan heel hoge temperaturen. De terracottategel bevat geen schadelijke stoffen en is milieuvriendelijk. Het is de perfecte tegel in combinatie met vloerverwarming, aangezien hij de warmte goed vasthoudt. Snuister door ons aanbod terracottategels met matte, ruwe, vintage of vlakke afwerkingen in verschillende formaten.

Blog 04
Blog 06
Gallery 08

Ook parket, laminaat & vinyl bij Leus Bouwmaterialen

Wil je de vloeren in je woonkamer, kantoorruimte of slaapkamer verfraaien met parket, laminaat of vinyl? Ontdek onze uitgebreide collectie in de bouwwinkels van Melle en Sleidinge. Onze parketten en laminaten, samengesteld uit meerdere lagen, zijn robuust, duurzaam en bestand tegen dagelijkse belasting. Daarnaast bieden wij een selectie vinylvloeren, bekend om hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en veelzijdigheid in ontwerp. Kies de perfecte vloeroplossing die past bij jouw stijl en levensstijl.

Lees meer over de mogelijkheden met hout

Gereedschap Handgereedschap Leus

Tegelmateriaal om je tegels correct te plaatsen

Bij Leus Bouwmaterialen vind je alles wat je nodig hebt voor een vakkundige plaatsing van wand- en vloertegels. Maak de ondergrond glad met egalisatiemortel, bevestig je wand- en vloertegels met hechtingsprimers en tegellijm, plaats ontkoppelings- of drainagematten en maak gebruik van tegel-levelingsystemen. Bestel tot slot ook al je tegelvoegsel, tegelprofielen, vloermatkaders, deurmatten, reinigings- en onderhoudsproducten bij Leus Bouwmaterialen.

Hoogkwalitatieve vloertegels bij Leus Bouwmaterialen

800 m² aan tegelinspiratie

Een tegel moet je in het echt zien én voelen. Wandel binnen in onze showrooms in Melle en Sleidinge en laat je inspireren door ons royale aanbod met binnen– en buitentegels.

Voordelige prijzen

Bij Leus Bouwmaterialen vind je hoogkwalitatieve wand- en vloertegels aan voordelige prijzen. Sla je slag in onze outlet met tegelloten, eindereeksen en restpartijen of profiteer van interessante volumekortingen.

Ervaren vloertegelspecialist

Bij Leus Bouwmaterialen verkopen we al meer dan 30 jaar vloer- en wandtegels. Onze verkoopadviseurs staan je bij met persoonlijk advies over de verschillende tegels en de plaatsing ervan.