Wienerberger steenfabriek presenteert twee nieuwe collecties van gevelstenen en breidt twee bestaande collecties uit met nieuwe tinten. Ordewoorden zijn een klare lijn, een tijdloze uitstraling, een ongekende architecturale vrijheid, een uitnodiging tot interactie met andere materialen en openheid naar zowel de bebouwde als de natuurlijke omgeving. Uiteraard kunnen alle collecties de gekende technische kwaliteitstroeven van de Wienerberger gevelstenen voorleggen.

Scherpgelijnd en tijdloos: Elignia

Met hun vederlichte belijning en hun langwerpige formaat (± 288x90x48mm) benadrukken de Elignia bakstenen van Terca de horizontale zeggingskracht van een gevel. Als ze worden verwerkt met een fijne voeg, komen die kwaliteiten extra uit de verf.

Het ingetogen en tijdloos kleurenpalet van wit en grafietgrijs (Arctica Wit, Nordica Wit, Nebula Grijs en Magma Grijs) is op maat gesneden van een verfijnde vormgeving. De gevel krijgt tevens een subtiel maar karaktervol reliëfeffect dankzij de fijne, licht generfde structuur van de gevelsteen. 

Opgaan in de natuur: Tolus

Eenvoud en rust zijn de kernwoorden voor de collectie Tolus.

Het palet vol zachte, luchtige en organische tinten van grijs, geel en paars (Tan Grijs, Mint Geel en Maya Paars) leent zich perfect voor de integratie van een hedendaags ontwerp in een natuurlijke of ingetogen omgeving.

Ook combinaties met andere gevelmaterialen is de Tolus op het lijf geschreven. De collectie is verkrijgbaar in het formaat RF 238x90x40mm.

Extra coloriet

De collecties Metropolis en Archipolis, beide beschikbaar in het formaat Eco-brick en dus ideaal om meer te isoleren of extra binnenruimte te creëren, krijgen er enkele kleurnuances bij.

Metropolis, dat esthetische roots heeft in de modernistische art deco uit de jaren ’20 en is geconcipieerd voor strakke, gelijnde gevels met karakter omvat naast de vijf basistinten in geel, rood, zwart en bruin voortaan ook twee grijze kleuren met engobes en ruw ogende randen: Sonic Grijs en Dover Wit in het formaat 240x65x40mm.

In de rijke, luxueuze collectie Archipolis met haar gekleurde engobes en krachtige texturen wordt het palet van geel, rood, bruin en zwart aangevuld met de subtiele kleurstellingen Nemo Wit en Mica Grijs in het lange formaat 400x65x40mm.

Koester je bouw- of renovatieplannen? Neem dan in de periode van maandag 24 februari tot en met maandag 23 maart 2020 zeker een kijkje in een van de Wienerberger showrooms. Daar ontdek je niet alleen een groot aanbod aan duurzame gevelstenen, kleidakpannen, binnenmuurstenen en kleiklinkers, maar krijg je bij aankoop bovendien een interessante cashback tot 325 euro.