Blog 01
Banner Over Ons
Bouwmaterialen Leus
Image Content 04
Image Content 03
Image Content 02

Specifiek voor geventileerde gevels ontwikkelde Rockwool een nieuwe type isolatie “Rockvent”. Dit type rotswolisolatie zijn extra stevige en waterwerende isolatieplaten voor vliesgevels en geventileerde gevels met hoge thermische prestaties.

Afhankelijk van de toepassing bestaan er verschillende afwerkingen in het Rockvent gamma:

  • Rockvent Base Black voor geventileerde gevels met open voeg
  • Rockvent Dual met extra flexibiliteit voor open of gesloten voegen (basis)
  • Rockvent Solid & Extra waar nog meer stevigheid aanbevolen is

Hebt u vragen over dit type isolatie, wens je een offerte of meer advies, aarzel niet ons te contacteren

Geventileerde gevels worden steeds vaker toegepast. Ze zijn geschikt voor utiliteitsgebouwen, woningen en woongebouwen. Zowel bij nieuwbouw als renovatie.

De mogelijkheden zijn nagenoeg onbegrensd en kunnen aan het individuele gebouw aangepast worden. De klassieke luchtspouw zorgt voor een blijvende ventilatie tussen een thermisch geïsoleerde buitenmuur en de gevelbekleding. Hierdoor wordt de draagstructuur beschermd tegen vocht en temperatuurschommelingen. Geventileerde gevelconstructies zorgen voor een duurzame gevel. Ze bieden de mogelijkheid maximaal thermische en esthetische prestaties te combineren met de juiste vochthuishouding.

Onder de noemer van Rockvent biedt ROCKWOOL isolatieproducten voor geventileerde (vlies)gevels en combineert deze thermische, akoestische en brandveilige eigenschappen met een esthetisch hoogwaardige gevelbekleding naar keuze.

Constructieopbouw Rockvent gevelsysteem